Buka menu utama
Lautan Pasifik.

Lautan Pasifik (dari bahaso Sepanyol Pacifico, nan bamukasuik "tanang") atau kadang-kadang juo disabuik Lautan Taduah, iyolah kumpulan sado lauik di antaro Asia jo Australasia di sabalah barat, Amerika di sabalah timua, Antartika di sabalah salatan jo Lautan Artik di sabalah utara.

Lautan Pasifik marupoan kumpulan aia tagadang di dunia. Iyo malipuiki kiro-kiro sepertiga muko Bumi, dengan laweh sagadang 179.7 juta km² (69.4 juta mi²). Panjangnyo labiah kurang 15,500 km (9,600 bt) dari Laut Bering di Artik inggo dibateh ais di Laut Ross di Antartika di salatan. Lautan Pasifik mancapai leba timua-barat tagadang pada kiro-kiro 5 darjah U garih lintang, di mano inyo tabantang kiro-kiro 19,800 km (12,300 mi) dari Indonesia inggo pasisia Colombia. Bateh sabalah barat lautan iko biasonyo talatak di Selat Melaka. Titiak paliang randah di muko Bumi—Jurang Mariana—barado di Lautan Pasifik.

Lautan Pasifik tadiri dari labiah kurang 25 000 kapulauan (labiah dari jumlah kapulauan nan barado di lautan dunia lainnyo jikok digabuang), nan sabagian gadangnyo talatak di salatan katulistiwa.

Di bateh Lautan Pasifik tadapek banyak lautan, nan tagadang adolah Laut Sulawesi, Laut Korea, Laut Cina Timua, Laut Jepang, Laut Cino Salatan, Laut Sulu, Laut Tasman jo Laut Kuning. Selat Melaka maubuangan Lautan Pasifik dengan Lautan Hindi di sabalah barat, jo Selat Magellan maubuangan Lautan Pasifik dengan Lautan Atlantik di sabalah timua.